ככה תבצעו וידוא הריגה בדף הנחיתה: 5 טעויות קופי נפוצות

לכבוד כתיבת דף הנחיתה 450 במספר, חשבתי שזה הזמן הנכון לשתף בסטייה שלי. לעבור על דפי נחיתה מהארץ ומהעולם ולמפות את הטעויות הכי נפוצות בהן.
אלה הן טעויות שפוגעות לא רק בהמרה, אלא לא פעם באמון ובמוניטין של בעלי עסקים וסוכנויות דיגיטל אצל הלקוחות שלהם.

כשהתחלתי לעבוד בתור קופירייטר במשרד פרסום, הרגשתי כמו איזה כוכב רוק מזדקן, כזה שאף אחד לא מעיר לו. הסיבה היא שאף אחד, כולל הביג ‘בוס’ לא ידע איך בדיוק לכתוב דפי נחיתה: האם זה אתר? מה צריכה לכלול הנעה לפעולה? האם זה בסדר ‘לעקוץ’ את הלקוחות? התנהלתי כמו כבשה ללא רועה.

אני בטוח שעשיתי המון טעויות בימים הראשונים. חלקן גורמות לי להתכווץ במנוחה, אחרות דווקא מצחיקות אותי עד דמעות.

לכן אם אתם כותבים דף נחיתה או חושבים להוציא דפים ל’מיקור חוץ’, חשוב שלא תבחרו בקופירייטר טירון, אחרת תקבלו משהו איזשהו עותק מוזר שנראה כמו חוברת או דף שירות.

התמקדות בקהל הלא נכון.1

השאיפה לרצות את כולם היא מתכון לאסון. טעות קופירייטינג בולטת שמשפיעה על ההמרה מנסה לכתוב טקסט שמושך את כולם. אתה רוצה שאנשים רבים ייקחו את הקריאה שלך לפעולה, אבל זה בלתי אפשרי. אתה מאבד את הלקוחות שלך כשאתה כותב לכולם.

איך לתקן את זה: לדפי הנחיתה הטובים ביותר יש מטרה אחת בלבד והם מכוונים לקהל מסוים. התמקד באנשים שיש להם סבירות גבוהה לפנות אל עסק שלך. כדי להגיע אל הקהל הרלוונטי צריך למפות אותו, ולהתאים את תוכן הדף בהתאם.

2. שימוש בפאסיב-אגרסיב:

מכירים את התוכן שנועד להפעיל עליכם לחץ לא נעם?. טקסטים על כפתורי הנעה לפעולה כמו “לא, אני לא רוצה להצליח” או “תודה, אבל אני לא רוצה ללמוד.” אותי זה מעצבן, בנוסף זה רק משכנע אותי לעשות דווקא ההיפך כדי להוכיח את הנקודה.

איך לתקן את זה: ודאו שהתוכן אינו גס או מבייש את הקוראים שלכם. למשל היצמדו לטקסט פשוט כמו “לא, תודה” או “מאוחר יותר”.

3. דף עמוס במלל

חוקר בשם ג’ייקוב נילסן חקר כיצד אנשים קוראים תוכן אינטרנט.  הוא גילה שרוב משתמשי האינטרנט סורקים במקום לקרוא דפי אינטרנט . 79 אחוז סורקים ומרפרפים על הטקסט, בעוד שרק 16 אחוז קוראים מילה במילה. בלוקים גדולים של טקסט לא מאפשרים להבין את המידע הקריטי בדף הנחיתה שלך.

איך לתקן את זה: השתמשו בכותרות, תבליטים וכותרות משנה כדי לשבור פסקאות עבות ולארגן את העותק שלך. השתמשו בטקסט גדול יותר כדי להדגיש אלמנטים חיוניים בדף.נסו לקרוא את הדף מנקודת מבט של מי שמעולם לא שמע על העסק שלכם. נסו לבחור במילים פשוטות שגם ילד בן 15 יכול להבין. צאו מנקודת הנחה שלא תמיד הקהל יודע על מה אתם מדברים. כתבו בתחילה את מה שהכי חשוב לכם לציין, צרו היררכיה ברורה בדף. כתבו כמה שיותר כותרות, זה מה שאנשים יזכרו בסופו של דבר.

4. התמקדו בנקודות שליליות

מה רע בלהתמקד בנקודות מכירה חיוביות? שום דבר. אבל אם אתם רוצים אחוזי המרה גבוהים יותר, חשבו על הרגשות שאתם רוצה לעורר אצל הקורא שלכם ואיך זה יוביל למכירה. מחקרים רבים (וגם מהניסיון שלי ככותב) מלמדים כי רגשות שליליים מגרים את הקורא לפעול.

רוב דפי הנחיתה מתמקדים באופן שבו השירות או המוצר שלהם מגבירים את הפרודוקטיביות. הם מתעלמים מהצד השני של הרגש האנושי ומהתפקיד שהוא ממלא בהנעת התקשרויות. רגשות שליליים כמו כעס ובלבול הורסים את ההמרה. אבל סקרנות יכולה להניע אותם להמשיך. איך לתקן את זה: בני אדם מושפעים תחילה מרגשות ורק לאחר מכן מהיגיון. שימו את עצמכם בנעליו של הקונה וחשבו על הרגשות השונים שהם חשים לאורך תהליך הקנייה. שקלו איך אתם רוצים שהם ירגישו בשלבי ההמרה וצרו

חוויה שמתחברת לכל רגש ייחודי. במקום לכתוב, “XYZ עוזר לך להישאר בכושר,” כתבו “XYZ מונע עלייה במשקל.”

5. אל תאריכו בתיאור תכונות המוצר/שירות

אזכור כל תכונה של המוצר או השירות שלכם עלולה לשעמם את הקורא. תיאור של תכונות המוצר לא מעניין את הקורא. מעניין אותו מה יוצא לו מזה. אם אתם מוכרים קורס ייעוץ עסקי אל תכתבו “בשיעור הראשון נלמד על מהו תזרים יציב לעסק, בשיעור השני נלמד מהי ריבית שלילית” וכן הלאה.

איך לתקן את זה: הרחיבו בתועלת שהלקוחות הפוטנציאלים שלכם מעוניינים בה.

כתבו למשל כי קורס הייעוץ העסקי יאפשר ללקוח את “פיתוח העסק
, הגדלת מחזורי המכירות, יותר אשראי זמין לעסק שלך” וכן הלאה.